HD 164922 - HD 164922

HD 164922 - HD 164922

Hercules HD 164922.png


Posisi bintang HD 164922 ing rasi lintang kasebut Hercules

HD 164922 yaiku skala kaping pitu Lintang urutan utama tipe G ing rasi lintang saka Hercules. Kanggo ndeleng, teropong utawa a teleskop perlu, amarga angel banget supaya ora katon ing mripat wuda. Umure 72 taun entheng adoh saka Bumi. [1] Ing umur 13,4 milyar taun, bakal rauh mekar adoh saka urutan utama lan nggedhekake dadi a buta abang. Iki minangka salah sawijining lintang paling tuwa sing dingerteni ing Semesta lan salah sawijining obyek sing paling kuna sing dingerteni ing Bima Sakti.

Isinipun

Nomenclatur

Sebutan kasebut b asale saka urutan panemune. Sebutan saka b diwenehake menyang planet kaping pisanan sing ngorbit lintang tartamtu, banjur huruf cilik abjad liyane. [3] Ing kasus HD 164922, mung siji sing ditemokake, sing wis ditemtokake b, banjur dadi planet sing luwih jero, sing wis ditemtokake c. [2] Jeneng HD 164922 asale langsung saka kasunyatan manawa lintang kasebut minangka lintang 164.922 sing ditemokake ing Katalog Henry Draper.

Karakteristik lintang

HD 164922 yaiku a Lintang urutan utama tipe G yaiku udakara 87% massa lan 99% radius saka Srengenge. Nduwe suhu 5293 K lan umure 13,4 milyar taun. Yen dibandhingake, ing Srengenge umure udakara 4,6 milyar taun [4] lan nduweni suhu 5778 K. [5]

Bintang kasebut kaya logam, kanthi metallisitas ([Fe / H]) saka 0,16, utawa 144% jumlah surya. Iki biasane aneh kanggo lintang sing umure HD 164922. Lumineitas ( L ) yaiku 70% padhange surya. [2]

Sistem planet

Sistem planet HD 164922 [6] [2] [7]
Kancane
(supaya saka lintang)
MassaSumbu semimajor
(AU)
Periode orbit
(dina)
EksentrisitasKecenderunganRadius
d≥4 ± 1 M0.103 ± 0.00112.458 ± 0.0030.12 +0.13
−0.08
c≥12.9 ± 1.6 M0.3351 ± 0.001575.7650.07
b≥0.360 ± 0.046 MJ2.11 ± 0.131155 ± 230.08 +0.06
−0.05

Tanggal 15 Juli 2006, suwene suwene Saturnus-gambar exoplanet diumumake ngorbit udakara HD 164922. Planet iki ngorbit 2.11 AU saka lintang kanthi nilai eksentrikitas rendah 0,05. [6]

Meh sepuluh taun mengko ing 2016, eksoplanet liyane, sanajan planet iki kurang akeh, ditemokake kanthi ngorbit adoh saka lintang kasebut. Planet iki duwe jisim minimal meh 13 kali luwih saka Bumi, tegese bisa uga a Néptunus-kaya planet.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *